ÅSS bokcirkel i höst

Om bokcirkeln

Hej alla,
Jag vill med det här meddelandet hälsa er välkomna till ÅSS:s bokcirkel. Tanken är att vi ska läsa och diskutera böcker för att förhoppningsvis få givande och trivsamma stunder tillsammans.

Den första träffen hölls den 20 augusti.

Några försiktiga grundregler om bokförslag
· Enligt flera önskemål ska vi inte blanda in våra problem och diagnoser i cirkelläsningen. Träffarna är tänkta att låta oss få någon timmes befrielse från det vi bär på och tänka på annat. Alltså: Vi undviker att tematiskt välja böcker som handlar om psykisk ohälsa eller liknande besvär.
· Böckerna kan vara i vilken genre som helst. Skönlitteratur är väl det mest självklara, men om någon tycker att en fackbok, biografi eller liknande skulle vara givande att läsa går det självklart bra att föreslå det också.
· Boken måste gå att köpa i pocket! Tillgången på biblioteken kan vara begränsad och vi kan inte räkna med att alla ska kunna låna boken. Det är inte heller säkert att alla kan/vill ladda ner och läsa en e-bok.
· Vi läser alla i olika takt och har också olika mycket tid att ägna åt läsningen. Alltså får inte boken vara för lång. Jag skulle säga att smärtgränsen går vid 300 sidor, men även detta är självklart något vi får diskutera. (Nässlorna blomma är en bit över 300 sidor, men vi har ju hela sommaren på oss för den).

För information om bokcirkeln, kontakta Mattias på mail: erikmatt73@gmail.com