Välkommen till ÅSS bokträffar – vi ses nästa gång den 6 maj

Välkommen till ÅSS:s bokträffar! Träffarna är tänkta att ge oss en stunds avkoppling och diskussion kring böcker vi har läst. 
Nästa bokcirkel är 6 maj 15.00 och då läser vi Swede Hollow av Ola Larsmo.

Maila sedan till erikmatt73@gmail.com om du vill delta. Du förbinder dig inte att bli en aktiv eller återkommande deltagare på träffarna, det går utmärkt att bara delta då du känner för det eller är intresserad av just den bok som ska diskuteras. För varje träff annonseras i god tid vilken bok vi ska diskutera och tidpunkt för träffen.

 

· Enligt flera önskemål ska vi inte blanda in våra problem och diagnoser i läsningen. Träffarna är tänkta att låta oss få någon timmes befrielse från det vi bär på och tänka på annat. Alltså: Vi undviker att tematiskt välja böcker som handlar om psykisk ohälsa eller liknande besvär.

· Böckerna kan vara i vilken genre som helst. Skönlitteratur är väl det mest självklara, men om någon tycker att en fackbok, biografi eller liknande skulle vara givande att läsa går det självklart bra att föreslå det också.

· Boken måste gå att köpa i pocket! Tillgången på biblioteken kan vara begränsad och det är inte heller säkert att alla kan/vill ladda ner och läsa en e-bok.

· Vi läser alla i olika takt och har också olika mycket tid att ägna åt läsningen. Alltså får inte boken vara för lång. Jag skulle säga att smärtgränsen går vid 300 sidor, men även detta är självklart något vi får diskutera.

Varmt välkommen!