Våga prata

VÅGA PRATA är ett projekt av Hjärnkoll Stockholm med stöd från Postkodsstiftelsen

Vi har startat VÅGA PRATA för att visa en annan bild av oss unga än den perfekta och tillrättalagda, som vi ofta möter i sociala medier. I våra medier får du vara precis den du är och vårt uppdrag är att sprida ungas berättelser om psykisk ohälsa.

Vi alla här i teamet på VÅGA PRATA har någon slags erfarenhet av psykisk ohälsa – drabbad som anhörig. Därför hoppas vi att just du kanske ska känna igen dig och känna en slags gemenskap i det vi pratar om på våra olika sociala medier.


Som drabbad eller anhörig behöver du det som mest – förståelse, gemenskap och någon vi kan relatera till. För vi frågar ofta oss själva när vi känner oss som mest ensamma, om det finns någon annan där ute som är som jag?


När vi blir drabbad av psykisk ohälsa eller blir anhörig till någon som mår dåligt, slängs vi in i något vi inte har någon kunskap om. Det blir svårt bland alla regler och pekpinnar att hitta det som passar en själv och förstå hur just du fungerar.


Därför delar vi med oss av våra egna berättelser och upplevelser och hoppas på att du kanske känner dig inspirerad, får tips och vågar prata.