Tio temakvällar under hösten

I samarbete med Stockholms Stadsmission kommer Hjärnkoll Stockholm att hålla 10 kvällar i St Paul på Maratorget 10. Med start den 8/10 kl 18-19.30 och  under tio veckor, får vi höra människor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa berätta om hur de hanterar sina liv. Efter föreläsningen får publiken dela sina tankar och erfarenheter med varandra.

Kvällarna är kostnadsfria. Plats: St Paul, Mariatorget 10 i Stockholm. Kl 18-19.30. Anmälan


8/10 TEMA ENSAMHET
”Ensam går lätt sönder” Henrik pratar om ensamhet.

15/10 TEMA MÄN OCH SJÄLVMORD 
Jonas är 21 år och har försökt att avsluta sitt liv. Hans bästa vän fullföljde. Hör honom berätta om vad som fick honom att välja livet och att välja det dag efter dag.

22/10 TEMA KRIMINALITET
“När man tycker att man är totalt värdelös, behandlar man andra likadant”  M levde i ett kriminellt gäng men lyckades bryta med dem och skapa ett nytt liv.

29/10 TEMA UNGA och PSYKISK OHÄLSA
Unga mår allt sämre idag. Amanda som spenderat mycket tid på slutenvården, berättar att larmen om ungas psykiska ohälsa behöver tas på allvar.

5/11 TEMA ANHÖRIG
“Alltid på helspänn” Om att leva med anhöriga som har psykisk ohälsa. Nathalie i samtal med sin lillasyster Eleine om hur hon upplevde sin uppväxt, i skuggan av en syster med Borderline.

12/11 TEMA KÄRLEKENS HELANDE KRAFT
Carin och Micke har båda kämpat med psykos- och schitzofrenidiagnos genom livet. När de träffades som medelålders, förändrades deras liv. “Allt blev så mycket lättare”, säger Carin.

19/11 TEMA HEMMASITTANDE
Anton är särbegåvad, men satt hemma två år från skolan. Här berättar han om hur en lärares okonventionella metoder fick honom att komma tillbaka.

26/11 TEMA FATTIGDOM
Johanna är 28 år och har aldrig haft en anställning. Nu bor hon på en extrasäng i mammans vardagsrum utanför Södertälje, eftersom hon inte får några bidrag. Ändå har hon en stark tror på att allt kommer att bli bättre.

3/12 TEMA MISSBRUK
Emilie levde på gatan och sålde droger. Idag har hon ett helt nytt liv där hennes bakgrund ger henne styrka att kämpa för sina drömmar.

10/12 TEMA KÖNSIDENTITET
”Könskorrigering är ingen trend, det handlar om liv och död”. Gabrielle levde i fel kropp under hela sin uppväxt. 


PROGRAM 17.30 Dörrarna öppnas – fri placering 18.10-18.50 Föreläsning 19.00-19.30 Samtal i grupp  20.00 Lokalen stänger
Matserveringen är öppen från 17.00.
För mer information: info@hjarnkollstockholm.se