Öppet Hus varje torsdag från kl 18.00.

Från kl 18.00 är du välkommen att ta en fika på Öppet Hus och träffa andra som vet hur det är att leva med ångest. Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tankar och känslor eller bara sitta med i gemenskapen och lyssna. 

Vi har Öppet Hus varje torsdagskväll i vår lokal på Sankt Göransgatan 78 för dig som lever med panikångest, generaliserad ångest (GAD), social ångest och fobier. Även du som har ångest i samband med depression, utmattningstillstånd, stress- och krisreaktioner samt högkänslighet (HSP) är välkommen, liksom anhöriga och närstående.

Att komma till Öppet Hus är också ett bra sätt för att få information om ÅSS. Det finns alltid någon från styrelsen på plats som kan berätta om föreningen.

Du behöver inte vara medlem för att komma på Öppet Hus. Om du är regelbunden besökare på Öppet Hus ser vi gärna att du blir medlem, eftersom ÅSS är helt beroende av att ha medlemmar för att föreningen ska kunna finnas kvar.

Du behöver inte anmäla dig för att komma till Öppet Hus och det kostar ingenting. Vår lokal finns på bottenvåningen och du kommer in genom att ringa på porttelefonen utanför porten. Vi fikar tillsammans och pratar. Om du bara vill sitta tyst går det bra.

Ibland är det sju-åtta stycken besökare, ibland kan det vara många. Du ska ha fyllt 18 år för att delta i föreningens aktiviteter. Våra besökare är i alla åldrar – unga, medelålders och äldre. Om det är många besökare kan vi ibland dela gruppen så att de som vill samtala i ett mindre sällskap kan sitta i ett angränsande samtalsrum. Om du är hos ÅSS för första gången och vill samtala enskilt med en Öppet-Hus-värd så brukar det gå att ordna.

Ingen Öppet-Hus-kväll är den andra lik. Om ditt första besök hos ÅSS inte blir vad du hoppats på så ge det en chans och återkom fler kvällar. Hur kvällen blir och vad samtalen kommer att handla om kan vara ganska olika.

Föreningens verksamhet leds av medlemmar som själva har erfarenhet av hur det är att leva med olika ångesttillstånd. Vi kan inte erbjuda samtalsterapi eller annan behandling. Våra träffar innebär en möjlighet att träffa andra ångestdrabbade för igenkänning och ömsesidigt stöd, så kallad kamratstödjande verksamhet.

Om du undrar över något inför ditt första besök hos ÅSS så är du välkommen att maila oss så ska vi göra vårt bästa för att svara på dina frågor.

Varmt välkommen!